Een nieuwe medewerker inwerken – belang van onboarding!

20170829_055015923_iOS
0

Een nieuwe collega zoeken en selecteren kost aandacht, tijd & geld en gaat met hoge wederzijdse verwachtingen gepaard. Goed om te weten dat een nieuwe medewerker die niet goed is gestart of ’onboard is’, binnen 6 maanden al weer omkijkt naar een andere baan.

 

Is onboarding meer dan een inwerkprogrammma?

Onboarden betekent sociale én culturele integratie: wat zijn de do’s en dont’s, normen en waarden, waar ligt de trots van de organisatie?

En waar komt de gezelligheid vandaan en hoe ziet de teamspirit eruit? Culturele integratie gaat ook over leren in de organisatie en een nieuwe rol aannemen. Daarnaast is er het belang van kennis opdoen over de werkinhoud.

Hoe krijg je sociale en culturele integratie voor elkaar? Directie, afdelingsleiding, de aanstaand directe collega’s en ondersteuners kunnen er samen voor zorgen dat een nieuwe collega succesvol wordt.

AB Executive Search verzorgt plaatsingen bij lastig in te vullen vacatures met hoog opgeleide professionals. In Legal en Finance. AB helpt haar opdrachtgevers professioneel bij het succesvol onboarden van haar kandidaten. Wilt u daar meer over weten?

Bel voor het maken van een afspraak met Alette Boddendijk +31 6 22 80 51 39

 

 

Laat een bericht achter