7 tips voor het vervullen van lastige vacatures

recruitement
0

7 tips voor het vervullen van lastige vacatures

46,5% van de organisaties kampt met lastige vacatures

Talmark deed in 2018 onderzoek onder ruim 500 HR-managers en recruiters. Daaruit kwam onder meer naar voren dat bijna de helft van hen (46,5%) zegt momenteel te kampen met vacatures die maar niet lijken te kunnen worden ingevuld.

Wij geven graag tips om u op weg te helpen. Talent aannemen begint nog steeds met een goed proces voor de werving.

Lastige vacatures vervullen? 7 tips

 1. Onderschat uw eigen mensen niet. Welke talenten hebt u in huis? Is er doorgroei mogelijk vanuit andere functies?
 2. Verbreden kan ook. Welke horizontale stappen kunnen medewerkers zetten naar de vacatures die u niet ingevuld krijgt? Misschien met behulp van aanvullende training of coaching?
 3. Verbeeld uw aantrekkingskracht. Wat heeft de organisatie te bieden? Arbeidsvoorwaarden horen daarbij, maar bied u ook een ‘purpose’? Met andere woorden: waarom willen talenten van nu juist bij u het verschil komen maken?
 4. Ga voor een duidelijk en echt verhaal. Als het goed is, hoef je hier niet ver voor te zoeken. Een aantrekkelijke werkgever hoor je in de basis al zijn. Kies een heldere boodschap die authentiek is en communiceer voortdurend ‘on-brand’.
 5. Maak communicatie persoonlijk. Voor veel talent is online nog altijd ‘second best’ ten opzichte van elkaar fysiek in de ogen kijken. Combineer online contact met een persoonlijke aanpak en uitdagende gesprekken in het vervolg van de kennismaking.
 6. Zet tooling en kanalen gericht in. Het middel is niet belangrijker dan het doel. Gebruik de kracht van de kanalen en meet resultaten.
 7. De mens blijft het belangrijkst. De P van proces is belangrijk, maar de belangrijkste schakel blijft de mens. Een proces kan nóg zo goed ingericht zijn, als informatie drie weken bij een manager ongelezen op een bureau blijft liggen, is je kandidaat teleurgesteld.

Sommige hoog opgeleide en schaarse professionals solliciteren niet graag. Of komen er eenvoudigweg niet aan toe. Of hebben tijd en reflectie nodig om zich te bezinnen op een passende volgende stap. Als u die schaarse groep wilt bereiken, dan heeft u wellicht een headhunter nodig. Neem gerust contact met ons op. Wij bieden oplossingen door met u mee te denken. Onze offerte is altijd maatwerk. Dáárom: AB Executive Search voor het verschil in recruitment.

Wij denken mee over:

 • Werving en arbeidsmarkt
 • Procesinrichting instroom nieuw talent
 • Second opinions bij uw eigen benoemingen
 • Vlootschouw
 • Talentenanalyse leiderschap
 • Inzicht in uw commercieel talent
 • Doorgroeipotentieel van uw huidige bemensing
 • Ontwikkelbaarheid competenties

 Bel voor een afspraak met Alette Boddendijk +31 6 22 80 51 39

Related Blogs