Emotionele intelligentie (EQ)

knipsel2
0

Emotionele intelligentie (EQ)

Emoties spelen een grotere rol op je werk dan je denkt

Brengt een strakke deadline je uit je evenwicht? Wat doet twijfel over een beslissing met je? Durf je om hulp te vragen? Wel eens uit je slof geschoten omdat je een andere service verwachtte dan je kreeg? Nog nooit een compliment gekregen van je manager (en is dat wél heel belangrik voor je?). Dat waren zomaar een paar voorbeelden van gedachten en gevoelens die ons knap in de weg kunnen zitten tijdens ons werk. Gelukkig kun je leren om daar slimmer mee om te gaan, zodat je emoties niet leidend zijn voor je gedrag.

Wat is emotionele intelligentie

Emotionele intelligentie gaat over de manier waarop je met emoties omgaat, met die van jezelf en die van anderen. Jouw unieke EQ bepaalt hoe je je emoties reguleert en je in die van anderen inleeft. Jouw EQ geeft je in hoe je met grenzen omgaat en wat tijdsdruk met je doet. Je EQ is bepalend bij het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen die in lijn zijn met hoe jij je voelt. Jouw EQ helpt je om jezelf te zijn in een groep en om wederkerige relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen en compassie. Je EQ stuurt je in hoe je je emoties uit; lukt het jou om van je hart geen moordkuil te maken op een manier die respectvol en constructief is? EQ is bepalend voor de manier waarop je naar de toekomst kijkt en hoe jij je aanpast aan veranderende omstandigheden. Jouw EQ speelt een rol in je zelfbeeld en in wat jou drijft. Hoe kun jij het beste uit jezelf halen?

Emotioneel intelligenter worden

Emotionele intelligentie is ontwikkelbaar. In tegenstelling tot ons IQ, wat min of meer een vaststaand gegeven is. Emotioneel uitgebalanceerd gedrag kun je leren. Hoe?

Door inzicht te krijgen in jouw unieke DNA op het gebied van emotionele intelligentie. Vul bij ons een vragenlijst in en krijg een uniek inzicht in hoe jouw emoties je professionele leven beïnvloeden. Vervolgens heb jij de keuze waar je jezelf wilt verbeteren en kijg je daar oefeningen voor. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Hoe meer balans jij vindt tussen je emoties en je sociale handelen, hoe prettiger je je voelt. Gevoel van welbevinden, of innerlijke harmonie, is geen toeval, maar het resultaat van persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkeling die je zowel professioneel als persoonlijk benut, als leider, als mens, als vriend en als gezinslid.

Neem contact op als je meer wilt weten over een kortdurende begeleiding in #emotioneleintelligentie op je werk. Mail info@ab-executive-search.com

#careercoaching #emotioneleintelligentie #investereninzelfkennis

Je emoties beïnvloeden je werk

Related Blogs