Uitdaging en groei

Knipsel
0

Hoe leid je jouw schaapjes over de dam?

Motivatie door groei en uitdaging

De juiste man of vrouw, op de juiste plek. Het is de ultieme uitdaging van veel bedrijven. Zeker als de factoren kennis én motivatie samen belangrijk zijn in het werkproces. Daar waar professionals niet (meer) enthousiast zijn voor hun functie, is motivatiegebrek direct voelbaar in de interactie. Een restaurant kan nóg zulke mooie gerechten serveren, als de bediening niet gastvrij is, dan voel je je als klant niet erg verwend en dat gaat ten koste van de beleving van het gerecht.

In een organisatie die in de zakelijke diensteverlening (BtoB) werkt, is klantgerichtheid tegenwoordig leidend voor het succes van de onderneming. Customer Intimicy gaat een stap verder dan verwennen, het gaat om het overtréffen van verwachtingen van de klant. Hoe doe je dat?

Daar is natuurlijk geen simpel antwoord op. Maar laten we ons even houden bij de motivatie van de medewerkers. Hoe houd je je professionals gemotiveerd? Wat gebeurt er als jouw succesvolle mensen te lang hetzelfde werk doen en hun persoonlijke groei en uitdaging niet meer kunnen vinden in hun huidige functie? Kom je daar als bedrijf pas achter als  een ontslagbrief wordt ingediend, of is het mogelijk om goede mensen te behouden door samen, op tijd, de stap na de huidige functie voor te bereiden? Of door samen, aan de hand van de individuele talenten, de groei binnen de functie te creëren? Grote bedrijven investeren in ‘succession planning’. Duur woord, en toch is de investering hiervan gering, vergeleken met het contracteren van nieuwe mensen van buiten. De uitdaging zit hem in het begrijpen van de ambities van je goede mensen.

Hulp nodig om inzicht te krijgen in ambities en talenten van je eigen (corporate) finance professionals of juristen? Bel of mail voor een afspraak en ik denk graag mee over Talentenanalyses en de juiste professional op de juiste plek.

Mail welkom op info@ab-executivesearch.com of bel me + 31 6 22 80 51 39. Groet, Alette Boddendijk